Om os fra 1960             

   Ellen                                                                                                                                 Leif                

Hvem er vi så, ja billederne ovenfor har intet med 1960 at gøre, men 1960 er valgt, fordi vi blev gift og derfra må det hedde vi og ikke jeg.

Ellen er fra Grenå og Leif er fra Århus.

Ved at klikke på navnene kommer man videre i forløbet.

Vi mødtes ved skæbnens gunst på postkontoret i Grenaa november 1954

Vi er ganske almindelige danskere der på godt og ondt har haft et godt liv.

Men samtidig hører vi vel til de danskere der er født på det mest heldige tidspunkt i historien. Det er helt ærligt gået fremad hele tiden.

Det stod godt nok ikke i papirerne ved vor fødsel, idet vi er født i mellemkrigs årene, hvor der kun var til dagen og vejen.

1960 - 1967

Vi blev som før skrevet gift 5. marts 1960, og flyttede ind i en 1.5 værelses lejlighed på Mellemvej i Viby. Her blev vore børn født: Claus d. 26. juni 1961. som man kan regne ud var det ikke et ægteskab fremtvunget af graviditet, men ren kærlighed, og så det faktum, at vi kunne få en lejlighed. Dette var nemlig ikke en selvfølge på den tid, og i hvert fald skulle man være gift.

Ellen havde opsnuset, at der blev bygget en blok i privat regi på Mellemvej, fordi hun spiste på pensionat på Nordbyvej ( I dag Viby Ringvej) beliggende over for den daværende Mellemvej. Hun boede i øvrigt på et værelse i Grønnegården på Skanderborgvej. Ellen ringede til bygherren fra en telefonboks beliggende midt i det nuværende kryds på Viby torv, og spurgte om det var muligt at komme ind.

Det kunne lader sig gøre hvis hun var gift, hvorfor hun åbnede døren og spurgte om jeg ville giftes. Det skal dog tilføjes, at vi var ringforlovede, så formaliteterne var på plads og jeg sagde JA.  Vi flyttede ind og fik som nævnt først Claus i 1961 og senere Randi i 1962 på Ellen's 25 års fødselsdag altså d. 20. september. Her boede vi så i ca. 4 år, iden vi flyttede til Kirkedammen hvor boligforeningen "Fagbo" byggede, og vi kunne få en 2,5 værelses lejlighed. En fantastisk flot lejlighed med altan og en imponerende udsigt over Århus ådalen og med Gellerup i horisonten. (På det tidspunkt var Gellerup ikke på kanten af slum som senere).

Tilbage til Viby og Mellemvej.
I og med vi fik børnene der, ligger der naturligvis meget nostalgi i tilbageblikket på den tid, men også fordi vi der fik oparbejdet en vennekreds det har fulgt os gennem hele livet. Historien bag dette kan man følge i beretningen om K60, en kortklub der blev grundlagt mellem ligestillede ægtepar. At følge den beretning fortæller en masse om os, og hvordan mange andre fik startet deres "Voksne" liv. Det var en meget populær fritidsbeskæftigelse, at spille kort for mænd, medens vore "koner" strikkede og sludrede.


 

 

  ELLEN  før 1960                                                               LEIF før 1960