K - 60

Dette er et kapitel om en af de bedre om ikke den bedste kortklub i Danmark. Det er store ord, men ikke desto mindre er det vel hvad vi føler, vel vidende, at sådan er der mange andre der har det med deres kortklub.

Det er således historien om kortklubben af 1960, som vi døbte den. Forkortet blev det K60. 

Foto ovenfor er den resterende aktive del af kortklubben, der ikke mere spiller "LIGEUD" men et mere simpelt men meget socialt spil.

Vi ser tilbage på historien  med stor glæde. Det er også en historie, vi tror vore børn har haft stor glæde af, og derfor tænker tilbage på som en bedre del af deres opvækst. 

Nå lad os komme igang.

Det startede i Viby år 1960 - på Vestergårdsvej -  hvor vi var 3 par der flyttede ind som helt nygifte.

Det var

Inge og Erik Andersen - Else og Frederik Vorup - Ellen og Leif Thomsen.

De to førstnævnte herrer mødte hinanden, da de begge besøgte deres koner, som lå på fødselsstiftelsen.  Mødet skyldtes det rigmandsfænomen, at Frederik qua sit job hurtigt fik bil, og i hvert fald havde det da han blev familiefar, hvorfor han tilbød "hr. Andersen" (tænk sådan var tiltaleformen ved det første møde imellem dem) kørelejlighed. Vel hjemkommet blev Ellen meget interesseret i de små nye, især da hun selv blev gravid. - Fik skam lov at "låne" barnevogn, så vi, Ellen og Leif kunne øve os.  Ellen med stor mave og Leif skubbende barnevognen, hvilket af sted kom mange skumle blikke, idet man måtte være lidt af en gris, når man gjorde konen gravid inden den første var kommet ud af barnevognen.

Men ak - med små børn er det svært at komme nogen steder, så til alles tilfredshed, mødtes vi på skift  - vi kunne gå til hinanden gennem kælderen. - for at mændene kunne spille kort ( "ligeud", som er et 3 mands spil med 9 kort, og ellers lidt a' la Whist m. trunf) og vi piger strikkede og snakkede naturligvis unger. Det skulle blive et venskab, der varede i mange, mange år. Sådan en kortaften kunne være en langvarig historie, bl.a. fordi vi kunne gå (på grænsen af at kravle) hjem gennem kælderen. Der skulle gerne fejres et eller andet og når det gik rigtig godt kunne vi holde forstærkede ( så var der spiritus indblandet) kortaftener. På det tidspunkt var vi jo noget bundne af situationen. Det var kun Frederik der havde vogn i hans egenskab af mejeriingeniør og smørkonsulent. Nå han var også den ældste af os. Næste mand med bil var Erik der blev rejsende. Selv fik jeg ikke bil før jeg kom i et entreprenørfirma i 1967.

Familierne vokser i antal og i 1962 begynder udflytningen. For historien´s skyld så var huslejen på Vestergårdsvej 200,00 kr. og vi flyttede til nye større lejligheder med huslejer omkring det dobbelte. Det var betænkeligt dyrt. Inge og Erik samt Else og Frederik flyttede til Stampesvej i Viby, selv flyttede vi til Kirkedammen på Langenæs hvor "Fagbo" havde bygget nye blokke. Vi fik 21/2 værelses lejlighed med alle bekvemligheder. Der var en fantastisk god udsigt, så det var rigtig godt i forhold til den 11/2 værelses vi havde i Viby, Dengang kunne man ikke få den større når man var barnløs, men det fik vi rettet op på. 

De første der flyttede var Inge og Erik , og kort efter flyttede også Else og Frederik,senest os selv, så vi alle fik vi vort 2. hjem - men afstanden betød ikke noget - vi fortsatte vore klubaftener.  Godt nok i starten lidt mere sporadisk, men vi fik det sat i faste remmer så vi mødtes hver 14. dag Efterhånden fik vi alle huse i hhv. Horsens, Åbyhøj og Tranbjerg. Skæbnen ville at Inges bror kom til Viby med sin kone Nina, så betids så de kunne overtage Inge og Erik´s lejlighed, - og fik senere hus på Karensmindevej - og ikke at forglemme - de blev optaget i vor "klub" K 60, og på vore betingelser. Således var vi nu 4 par, men kortspillet skulle ikke ændres af den grund. Der sad bare en over. Han kunne så blande kort og hente nye forsyninger. Jørn havde fået job på Viby Elværk.

Tiden gik - og vi holdt mange sammenskudsfester, men i 1966 blev vi enige om, at spille i en kasse og efterhånden var der penge på kistebunden, så alle var enige om at vi skulle have en weekendtur. Det skete efter 2 års opsparing, og første week-end tur blev til "Velling Koller " i 1968. Prisen formidable 34,oo kr. for et dobb.værelse. Vi 8 personer brugte det svimlende beløb af 938,8o kr. En Lux anretning kostede, ja man tror det næppe, 34.00 kr.!!!! Der manglede ikke noget. På regningen kan jeg se, at vi bl.a. fik 4 glas mælk om morgenen. Pris 1.00 kr. pr glas. Hvilken flothed. De blev godt nok skyllet ned med 4 van Osten. Det har nok være mændene der skulle reparere. Der var ofte fis og ballade når vi mødtes f.eks. mødte Erik op iført bowlerhat med violinkasse, der sidenhen viste sig at indeholde en transportabel bar. Sådan var samkvemmet fyldt med skøre indfald m.v. Ellen vandt iøvrigt en lille bordlampe i en indlagt musik-konkurrence??

Næste udflugt skal vi hen til 1971 for at finde. Stedet blev Ny Mølle Kro, men da vi skulle gennem Århus måtte vi hellere slutte af på "Maritza". Udgift i alt 936.90 kr. Det var mange penge, så vi blev enige om, at fremover skulle den slags være week-end arragementer.

I  1974 begyndte vi at tippe. Vi skulle være rige. Et system på 144 rk. blev opfundet, vist nok af Frederik. Rige blev vi ikke og vi kunne vel dårligt holde pengene hjemme, men sammenholdet voksede.

1975 Marinella

Som så mange andre kortklubber eller klubber i det hele taget måtte vi til Marinella i Lønstrup. Det blev i 1975. En minderig tur, med de mest fantastiske påklædninger og hvad ved jeg. Men der var stil over turen, idet vi på vejen derop rastede på Rold Storkro og på vejen hjem var inden om Færgekroen i Hadsund. Vi brændte hele 1687,90 kr. af, på følgende måde:

Opvarmningsheat på Rold Stor-kro    147,50 kr.

Div. udlæg øller, chokolade, blomster?? m.v. 173,40 kr.

Week-end ophold + øl, vand og snaps m.m.m. 1252,50 kr.

Omkostninger i forb. m. spadseretur ved stranden 16,00 kr.

Reparationsudgifter på Færge-kroen Hadsund 98,50 kr.

Ialt 1687,90 kr., men så var der heller ikke nogen der manglede noget.

Herefter havde vi et underskud i kassen på 82,40 kr. Men OK

På ovenstående måde kan alle vore udflugter, ture m.v. dokumenteres ned til den mindste detalje p.g.a. vor fremragende sekretær og regnskabsfører. Så skal jeg forøvrigt ikke glemme, at han også var en formidabel sangskriver. Hvilket vi alle har mærket ved div. højtidligheder, konfirmationer o.s.v

Opvarmningen på værelset ser godt nok kedelig ud, men jeg skal love for det udviklede sig.

Kørslen taler vi ikke om, det var heldigvis første dagen efter.

Der er efterhånden kommet nye tiltag i vores klub. Det er blevet vedtaget, at vi på grundlovsdag holder udflugt og skiftes til at arrangere. Det  bliver til mange fantastiske udflugter med madkurv og fantasien kender ingen grænser, når der skal konkurreres i alt mellem himmel og jord.  Familie mod familie. Der udøvedes både stor "viden" og "fysiske anstrengelser".

1975 Grundlovsudflugt

I 1975 fulgte vi beslutningen op og lavede den første grundlovsudflugt. Formålet var, at være sammen i hinandens selskab med børn og hunde og hele menageriet. Det skal være med medbragte madpakker, konkurrencer, svimmelhed og hvad der ellers falder enhver ind.

Det blev minderige udflugter ud i guds frie natur. Se billedeksempler.

            Trætheden meldte sig       

 Dette er glimt fra 1975 et sted omkring GL.Ry

Pigernes engagement

Pigernes aftner gik som man kan se med nørklerier fremstilling af kaffe m.v.Nu må jeg ikke glemme, at aftenerne var var meget præget af "kaffen" - og gerne med "noget med flødeskum" til . Leif og Jørn kunne sætte en ordentlig portion til livs.

                                                       

Billard

Årene går - Frederik er en super sekretær - har styr på pengene - selvom han vist gerne ville ha´været præsident. Ellen og Leif flyttede i 1972 til Odder, og da de efterhånden i 1976 fik indrettet en billardstue, blev vi enige om, at aftenerne i Odder skulle erstattes af billardkøer. Og så blev der spillet billard - "Skomager" - eller hvad man nu kunne finde på af sjove ting og der blev grinet og skreget og råbt (og drukket noén bajere) - det var heldigt for pigerne at de kunne sidde ovenpå  i stuen - ellers havde de ikke kunnet høre hvad de selv tænkte og sagde.

   Det var ikke kedeligt                  

1977 Fjordgaarden

Næste arrangement var i 1977 hvor den årlige week-end tur efter megen brevveksling og afstemnning blev fastlagt til, at foregå på Hotel Fjordgården, Ringkøbing. Ved nærlæsning kan jeg se, at der har været en afstemning i Odder d. 3. 12.76, hvor sekretæren mener det er foregået i strid med klubbens vedtægter??? (hvo der kan forstå det), men i hvert fald forlangte han skriftlig afstemning, med ovennævnte resultat. 

Det var et arragement til 175.00 kr. pr. person for week-end ophold m. middag, dans og musik, overnatning samt morgencomplet. Men uden drikkevarer. Men det kom senere, og hele turen endte med, at give et underskud i klubben på 744,35 kr., men så var alt inkluderet også reparationsudgifter dagen derpå, på vejen hjem.

Glimt fra turen:

 Vi kunne også være pæne. Bordplan efter en til lejligheden lavet tipskupon.

 Uh ha hvor var der koldt.            

Der blev også sjælet.

På trods af det store underskud blev kasseren ikke væltet, men genvalgt. Han havde andre kvaliteter.

1977 Grundlovsdag

Det var Viby holdets tur. 

Dagen startede med en form for orienteringsløb i skovene ved Himmelbjerget. Der var forskellige poster bl.a. blindsmagning af 4 forskellige ØL. Vor smørkonsulent var selvfølgelig sikker på at han ville vinde den afdeling, men nej han var dårligst, og ingen ramte 4 rigtige. Det skyldtes mente vi, at vejret var usædvanligt dårligt for dagen. Vi besluttede derfor at drage hjem til Karensmindevej og spise i kælderen hos Nina og Jørgen.

Her skulle vi efter indtagelse af frokost opføre en sketch af hver familie. Odderfamilien vandt med deres opførelse af: "Tre røvere fra Rold" Erik lavede selfølgelig en lagkage revy og Frederik deklamerede en sang

                     

Alt i alt endnu en god grundlovsdag.  

Emblem  

Vi måtte selfølgelig også have vort eget emblem. Det blev en spar es med indgraveret "K60". Der var pligt til at bære mærket. Forglemmelse kostede en bøde på 10,00 kr.til kassen.

 

Grundlovsdag 1978 Tunø

Vi Ellen og Leif havde sommerhus på Tunø og da grundlovsdag lå på en lørdag blev arrangementet henlagt hertil, og blev dermed holdt over en hel week-end.

Jeg er sikker på man har haft en gevaldig god overfart med div. startere (genstande), for humøret var vældig højt ved ankomsten til øen. Herfra foregik transporten til den anden ende af øen på Tunø taxa. "En traktor med ladvogn".

                            

Der var de sædvanlige konkurrencer bl.a. med kartoffelskrælning hvilket var praktisk når der var så mange til spisning. Ingen skulle køre så det blev noget natroderi med usædvanlig god stemning. Ingen gik tørstige i seng og der var sørget for morgenstartere. Alt i alt en week-end for både børn og voksne.

 

Familien Åbyhøj laver "Collage" og Else svinger hammeren. Læg mærke til overdommerens nøje kontrol.

 

Erik tror han vinder, men har sikkert fået noget andet at vide ved den dybsindige efterrationalisering

 Grundlovsdag 1979 Fjordgården

Det var Inge og Erik der står for turens indlagte konkurrencer, som vi altid havde rigelig af. Det var trods alt en konkurrence præget klub. Vi fik kold mad lørdag aften og varm søndag middag.

 

Det blev igen en week-end: Fornøjelig, festlig og "våd", samt en kold tur til vandet.

Turen kostede alt i alt 3641, 90 kr. og efterfølgende var der stadig overskud i kassen, så kasseren er ved at lære det.

Ovennævnte et bevis på hvor nøje turene blev planlagt til mindste detalje.

Overskud bevidnet med underskrift d. 9.april1979: 326,54 kr. Flot.

Grundlovsdag 1979 

Årets tur lå på en tirsdag og var arrangeret af Else og Frederik. Vi spiste frokost i skoven omkring Århus bugten ved dyrehaven, hvorefter vi kørte til Tousvej hvor Else og Fr. havde lavet div. konkurrencer, serverede sammenkogt ret til aften og mændene sluttede med kortspil.

Vi skal da have et enkelt foto også fra den dag. En typisk pigeøvelse.

Ved frokosten kunne vi godt mærke på budgettet, at børnene var ved at blive store. Der skulle mere øl og brændevin til.

Igen en kanondag.

Lige ud

Det er nok på tide, at få genopfrisket vort spillekoncept, som  hele tiden har bevæget sig.

Nu er reglen, at vi må få een øl pr. mand pr. time. I forb.m. der har været et eller andet, at fejre er det tilladt, at indkalde til begrbet en forstærket kortaften m. lidt godt til ganen indtaget med den nødvendige væske. Det krævede naturligvis en advisering i forvejen af hensyn til hjemtransport.

Grundlovsdag 1980

 

Dette år er vi i Horsens, og naturligvis havde Erik fået indlagt nogle bemærkelses værdige prøver med skovløbere og hvad ved jeg. Det var selvfølgelig en hans venner der kom forbi og vi sidenhen skulle beskrive. Det kunne vi overhovedet ikke, frokosten var indtaget i mellemtiden!

                              

Vi ankommer til spisestedet i Åbjergskovene m. signalhorn m.v., og Else har en stor dag.

1980

Vor økonomi går ikke helt som den skal, bl.a. fordi tipsdelen ikke er den store succes på trods af, at Erik havde en rekordgevinst på 1200,00 kr. Af en eller anden grund blev vi enige om, at dele pengene så det ikke kom kassen til gode.

Da vi talte om, at vi om 5 år i 1985 havde eksisteret i 25 år (Sølvbryllup) og derfor skulle finde på noget ekstraordinært såsom en udlandsferie sammen måtte der flere penge i kassen. Vi beslutter af hensyn til vor ide at erlægge 100,00 kr. pr. par pr. spilleaften. Godt nok en del penge, men en skånsom måde, at spare op på.

Hermed vedtaget.

Grundlovsdag 1981 Fjellerup

Nina og Jørgen´s sommerhus var mødestedet.

Horsens holdet mødte op i hvide T-shirts m. påtrykt K1960, ja hvem kunne elllers finde på det. Efter al den ros de tilkom, var de store nok til at, overrække årets vinderhold bluserne med den klausul, at man mødte i dem næste år.

Højt humør som sædvanligt, godt hjulpet på vej af frokosten.

1982

Kassebeholdning pr. 2. april 1982: 7496,06 kr.

Grundlovsdag 1983 Åbyhøj

Hele holdet fotograferet. Som nogle kan se er der kommet tillløbere. Velkommen til dem. Efter en dag hvor vi, som efterhånden, sædvanligt har en Frederik konkurrence m. tipskupon gik vi over til frokosten. Den må ha´været ualmindelig vellykket. I hvert fald indgik vi et væddmål på 1000,00 kr. Den første der røg en cigaret skulle bøde beløbet til kortkassen. Nå det ville altid gå til et godt formål, og jeg ønsker ikke at omtale hvem der faldt i. 

 

Flot gruppebillede m. Frederik´s moster forrest t.v.. Hun lavede altid mad hos Else og Frederik.

2. billede: spores der en vis mathed??

Der var forøvrigt et flot foto af sidste års vindere i de nyindførte vinderbluser. (Sponsoreret af Horsens gruppen) 

Vi er nået til Grundlovsdag 1984 i Horsens

Afholdes som efterhånden sædvanligt i Åbjergskoven.

Der var de mest vanvittige konkurrencer, hvor deltagerne gik helt over stregen beruset af ønsket om, at vinde. Der findes fotos der ikke bør vises for børn og på internettet. Men helt fortjent udløser den slags også 1. præmie.

 

Frokostbordet                                Ellen bider til æble.

Konkurrencen bestod i, ved hjælp af klædningsstykker, at lave en lang linie. Der blev kæmpet til den nøgne ende.

1983 d. 17.dec. får Jørn en blodprop, men kommer godt over det. Er det den vink med en vognstang om, at vi ikke er så unge mere?

1984 d. 27.okt. har Frederik en kløroplægger.

Endvidere har vi nu så mange penge i kassen, at vi må holde en økonomifest 1984: Kassebeholdning 31.393,75 kr.

Der blev skålet flittigt. Vi overnatter, og de sidste genstande blev indtaget i nattøj.

                         

1985 d. 19. april indbetaler Leif 1000,00 kr. for tabt væddemål. Umanerlig stor jubel fra resten af forsamlingen. Jeg gad vide om Erik og Frederik har været helt ærlige???

1985 Feriefest

Vort "sølvkort"bryllup nærmer sig, og vi skal have fastlagt feriemål. Det bliver Madeira..Frederik er godt nok begyndt, at skrante, men vi håber vi når vor ferie. Mødet blev holdt på Alpevej i sædvanlig stil. Hvilket betyder, at vi får overnattende gæster. Efter sigende havde de det godt dem der lå  på og under billardbordet.

  

1986

1986 bliver et rigtig skidt år for klubben. Frederik bliver mere syg, og afgår ved døden 20. januar. Det var lungerne den var gal med.

 

Æret være Frederik´s minde.

Som en konsekvens heraf måtte vi afbestille ferieturen

Grundlovsudflugterne blev fremover aflyst. Ikke p.g.a. det med Frederik, men fordi vi efterhånden blev for mange.

1987

Vi kom igang igen med kortspillet og efterhånden havde vi 50.000,00 kr., så nu måtte vi afsted på ferie. Rejsemål blev Rhodos i 8 dage, sidste uge i september.

1987 Rhodos sep. - okt.

Billedkavalkade, der bedre end ord fortæller om turen.

 

Vi er linet op på terassen til hotel Imperial. Der var "flotte" udsigter

 

Vi havde det virkelig morsomt. Bevis: Inge tissede i trusserne.

Vi fik også besøg af en underlig person. (Selvfølgelig Erik)

Data om kortspillets store øjeblikke for Erik.

19. jan. 88, 22. feb. 88, 9. aug. 88, 12. nov. 88, 9. jan. 89, 12. feb. 89.

Datoer hvor Erik har spillet mod odds. bl.a. en kløroplægger uden es og konge. Han troede selvfølgekig, at de lå i katten. Han betalte altid, men I skulle bare høre ham når det lykkedes. Erik er jo vor lykkeridder 

Næste skelsættende dato er desværre en af de kedelige, idet

30 marts 1989 afgår Jørn pludselig ved døden. nok en kær ven forsvinder som vi vil savne

Æret være Jørn´s minde.

Nu er vi ved at være tvunget i knæ. Hvordan skal kortklubben fortsætte, og hvad skal vi spille. Selvfølgelig skal vi fortsætte, men kort bliver ikke let. Der er kvindelige medlemmer der ikke kender kortene. Else kalder f.eks. klørene for de franske lilier.

Nå, vi finder frem til et selskabsspil der hedder "Davoserjazz", og det fungerer efterhånden rimeligt. Vi får da set hinanden, og får opdateret hvordan det går børnene, dyrene o.s.v.

Kortaften på Vesterled Odder hos Ellen og Leif.

28.juli 1990

Vor skatmester meddeler, at der penge på kistebunden, hvorfor vi prøver noget nyt. Vi ser Århus Revyen i Tivoli teatret, Friheden Århus med efterfølgende middag på restaurant "Terassen"

Fin fin aften, og lovende for det fortsatte samvær.

Vi spillede stille og roligt kort, og der er ikke noget epokegørende før 14. juli 1994 hvor jeg (Leif) tilfældigt havde set, at "Papa Bue" spillede i Friheden. Vi droppede kortspillet, og drog i Friheden til god musik, pølser og øl.

Aftenen sluttede hjemme hos Else, hvis kortaften det var. Det må ha´været godt. Jeg fik ros af Erik for initiativet.

27.oktober 1996

Vi havde 10.000,00 kr. i kassen, og noget måtte ske Det blev:

"Mød mig på Cassiopeia", der blev spillet i musikhuset. Vi startede med en god middag. Vi har alle lidt nostalgi omkring den forestilling. For mit eget vedkommende var det en af aktiviteterne på "blå mandag" efter konfirmationen i 1951, at være i Regina biografen og se netop den forestilling  i filmudgave. Ja det var helt vildt, formentlig kedeligt set med vore dages konfirmand øjne.

Om dag har Erik skrevet: Vi mødte kl. 17.00 til en lille drinks, medens vi bestilte maden: Rødfisk "mit den ganze molevitten" og derefter honningristet hanebryst + selvfølgelig div. vine, som Leif med stor elegance fik bestilt. En herlig middag og en god musikoplevelse som vi afslutter med et glas i barn.

1997

Vi er ved at blive kulturelle, og tager til stor friluftskoncert v. Frisenborg Slot.:

Kanongod dag 28 grader. Madkurv med vin var bestilt. Der var flotte damehatte god sang. Stolene var ok. De var medbragt, så det var ikk´så ring endda.

Solister var: Tommy Körberg, Kurt Ravn og Stig Rossen. Musik v. Radiounderholdningsorkesteret.

Der bliver stadig aflagt oversigt over økonomien. I bedste Frederik stil: Beholdning efter Frisenborg d.10. august 19973765,60 kr.

 

Tiden går - dage bliver til måneder og år.

I 2002 blev Erik ramt af kræft i halsen som Leif havde været i 1990. Måske det bedste sted at blive ramt hvis det skal være, i hvert fald er de begge OK.

Nina flytter til Horsens og bor sammen med en gl. "Elmand", men bliver alvorligt syg og dør

10. juli 2005

Æret være Nina´s minde

Men allerede i 2004 blev Else ramt af en hjerneblødning og sidder i dag i kørestol og må flytte på plejehjem i Vejlby.

Ellen har været gennem megen sygdom det meste  af 2005 og efterfølgende: Hjerteoperation, nyreoperation samt div følgesygdomme.

Livet må gå videre: Vi besøger Else, men vi andre 4 må videreføre det snart 50 årige venskab, og efter Erik´s ihærdige overtalelse lykkes det, at få Inge oplært i et lille kortspil, så vi 4: Inge-Erik og Ellen-Leif kan videreføre de stolte korttraditioner. Der kan stadig blive råbt lidt for vi er ikke anderledes, end at vi stadig vil vinde. Herfra er vi så stort set kun 4, der mødes spiser lidt godt, spiller kort og ordner verdenssituationen.

2007 

Er året hvor de unge runder 70 år, altså Ellen Inge og Leif. Så kan man  selv regne ud hvem der er den gamle. Ellen og Leif holder fælles fødselsdag i oktober på Parkhotellet, Odder.

2009

Det er året hvor det 1. par holder guldbryllup. D. 1. august har Inge holdt Erik ud i så mange år. De inviterer til et brag af et guldbryllup på hotel Opus, Horsens. Desværre blev Erik ramt af et umanerligt hårdt tilfælde af hold i ryggen. Han var næsten handlingslammet, og han havde sådan glædet sig. Han var med og vi andre havde en kanonaften. Det hele var så godt så godt. 

 

Afrunding

Her ved den foreløbige slutning af beretningen er der så også grund til at bemærke, at vi udover ovennævnte specialarrangementer jo spillede kort og derfor mødtes ca 20 - 22 gange om året.

Endvidere var vi også med ved hinandens runde fødselsdage, konfirmationer, sølvbryllupper og hvad der ellers skulle fejres. Gruppen var vel efterhånden blevet så markant, at de øvrige gæster mange gange sad og ventede på hvad vi havde fundet på, eller hvor dybdeborende den til lejligheden producerede sang var lavet.

Sange var helt klart Frederik´s område når det ikke lige var hos ham selv. Så måtte bl.a. Ellen igang. Taler blev der også holdt. Her var det mest markante Erik´s berømte sorte snak.

Jeg har lyst til, at slutte her med Frederik´s nok bedste lejlighedssang. Lavet til Inge og Erik´s sølvbryllup. Den er lavet i brevform, men synges med versefødder fra "Kære Inge" og frem til slut med "De seks".

 

Elegant Ikke!!!!!

Her inden vi går ind i klubben´s 50. år skal vi så prøve at lave status over familierne?

Hos: Else og Frederik blev det til 1 pige og 2 drenge. Der er ialt 5 børnebørn

Hos: Nina og Jørn blev det til 1 pige og 2 drenge. Der er ialt 6 børnebørn + 3 bonusbørnebørn

Hos Inge og Erik blev det til 2 piger. Der er ialt 5 børnebørn + 3 bonusbonusbørnebørn

Hos Ellen og Leif blev det til 1 dreng og 1 pige. Der er ialt 3 børnebørn + 1 bonusbarnebarn

2010 ????

Så er det året hvor det er Ellen og Leif's tur til, at have guldbryllup. De har valgt, at holde det på anden vis end en stor fest for mange. 70 års dagene var ikke så langt tilbage.

Guldbrylluppet blev holdt på Hotel Dagmar, Ribe for børn, svigerbørn og børnebørn samt de ældste af vore venskaber Inge og Erik, Jytte og Einar.

Vi havde en efter vor mening dejlig aften, overnatning med morgenmad. At det så var et forrygende snevejr uden for var vi helt forskånet for. Stedet er valgt fordi det har givet os så mange gode minder og er et sted med en helt speciel atmosfære. Specielt for Leif har stedet og egnen betydet meget rent arbejdsmæssigt da meget af hans entreprenørarbejde lå på de kanter samt at mange gode kunder og ansatte lå på ruten fra Vejle til Ribe. Så for os var køreturen derned en ren nostalgisk oplevelse.

 

2011

Det går stille og roligt. Vi 4 tilbageværende i klubben, forsøger at holde sammen på stumperne.

Vi spiller et nyt spil "Sequence" der er velegnet til 4.

Mændene spiller mod hustruerne, og der er slet ikke nogen grund til at spørge om hvem der vinder.

For at slette enhver misforståelse er det som oftest mændene naturligvis.

Men det vigtigste er som altid i den slags det sociale samvær med godmodigt drilleri, men får da også tid til at holde styr på hvordan det går vore børn og børnebørn. For slet ikke at tale om, at Inge og Erik sidst på året blev oldeforældre

Vi mødes ikke efter et fastlagt skema, men mon ikke det passer nogenlunde med hver 3. uge, hvor vi spiser og spiller ovennævnte spil.

Vi griner og pjatter stadig som vi altid har gjort, og glemmer ind imellem alderen på dåbsattesten.

Helbredsmæssigt er det Ellen der skranter, men det går da. 

 

Ak ja, ak ja snak ikke alder.

Vi ser frem til 2012 med gode møder og hvad vi ellers kan finde på!!!!!!!